20. mai 2010

Sorte eller hvite gulv?
Foto: Debbi Treloar

Vi har ikke bygget huset vårt selv,
og av den grunn lever vi med noen valg byggherren gjorde, som vi kanskje ikke ville valgt.
Jeg synes, hvis man har mulighet at man skal ha de samme gulv i alle rom i ett hus. Men her er det virkelig litt av hvert.
Som dere vet skal jeg legge fantastiske Marokkanse fliser på kjøkkenet, nå når vi skal pusse opp. Denne flisen legger vi i hallen også.

Fra hallen går døren inn til stuen, og der ligger det i dag Merbau parkett.
Denne tenker jeg nå å male!
Men er veldig usikker på om jeg skal gå for hvite eller sorte gulv?

I det forrige huset jeg bodde i, malte jeg alle gulv hvite, og jeg elsket det. Men det var i ett hundre års gammelt sveitserhus. Nå er det litt anderledes, da det ikke er furuplank som skal males.
Jeg synes sort virkelig er en lekker gulvfarge, men er redd den skal sluke mye av romfølelsen og ta lys. Men lekkert er det, og kanskje i en høy glansgrad.... Hm?

Hva synes du?
Skal jeg gå for sorte eller hvite gulv i stuen?

8 kommentarer:

kjersti sa...

Herlige bilder...:)
Selv har vi jo bare hvite gulv, og selv om det er veldig fint, så kommer vi ikke til å velge det igjen når vi skal bygge. ALT synes jo, og i sommer må de males på nytt (4 år siden sist). Vi kommer til å legge ubehandlet plank som vi hvitoljer...

Jeg synes sort er kjempefint, men rommet krever nok masse dagslys vil jeg tro!
Grått er jo også veldig fint:)

Klem fra meg

Kathrine 'Glimt' sa...

jeg vill valgt sort... og kommer til å gjøre det den dagen vi flytter tilbake til sveitserhuset vårt ;)

nullfiresyvni sa...

Vi lurte på akkurat dette selv da vi flyttet (selv om det til slutt ikke ble noen av delen). Lillebror sa da følgende:
jeg tenker å male det mørkt blir litt som å kjøpe seg den døds fine kjolen de bare har i large fordi du liker den så godt. Så passer den aldri og den ender i en kasse på loftet fordi du ikke har hjerte til å gi fra deg noe du aldri fikk brukt


Jeg syns i alle fall det hjalp litt (for jeg var også redd for at det ville sluke for mye lys og at ALT støvet synes, noe det også gjør)Tror uansett det blir veldig lekekrt!

Kirsti ;)

Helt Enkelt sa...

hej!

svår fråga!
vi har svart kalkstensgolv i kök, tvättstuga och hall. det är inte för matt och inte för blankt och jag älskar det!! sedan har vi breda plankor i vitoljad ask i resten av huset.
jag är lika förtjust i båda men har du många fönster och väggar och möbler i ljusa färger hade jag nog målat det svart!

kram
anna-malin

Cecilie Braathen sa...

Jeg synes jo svart er vågalt, og dødslekkert. Det skal vel ikke alltid være så forutsigbart om det funker hos andre eller ikke. Jeg er sikker på at med dine rene gulv, veldresserte mann og barn, og med ditt vedlikehold, vil ikke den hybelkanin under noen omstendigheter få lov å ligge lenge, på hvitt eller svart. Og du har jo svart/hvitt teppe som deler stuen og dekker den halve. Go for black, girl!!! Du gjør det jo heller ikke som alle andre, da passer sort for deg.

Rikke@scandinavianchic.com sa...

Ikke lett valg det der - selv hadde jeg nok gått for sort i vår leilighet hvis det var nå....også hadde jeg hatt lyst på hvite fliser i gangen. Eller heeeel omvandt..he he..ikke lett. Du skiller deg mer ut med sorte gulv da føler jeg!Lykke til - fint blir det nok uansett:)
Gleder meg til å se!!!

Dagny @ Scandinavian Chic sa...

Hello chickie :)

Er nok enig med min gode partner, Rikke - sort er hot altså!!

Jeg synes ikke det sluker romfølelsen, men skaper fantastiske kontraster. Hvilken farge blir det på veggene? Hva med taket?

Stor klem
dagny

fru vims sa...

hva med grått?

lyst grått er veldig fint på gulv, eventuelt ta opp en farge fra de dlotte flisene.

forresten... impregner flisene på gulvet godt før dere fuger. de suger til seg alt!