14. feb. 2010

Fastelavensboller av vannbakkels


Jeg vokste opp med vannbakkelse som fastelavensboller, og synes de er så fantastisk gode! Derfor har jeg ført denne tradisjonen videre.

Vannbakkels (ca 12 stk)
100 g smør
2 ½ dl vann
150 g hvetemel
4 egg

Stekes midt i ovnen ved 220° C i ca. 20 - 30 minutter

Del smøret i biter og kok opp sammen med vann. Ha i alt hvetemelet og rør godt til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen når deigen "slipper" kjelen. Avkjøl litt. Tilsett ett og ett sammenpisket egg og rør godt mellom hver gang. Visp det siste egget sammen og tilsett litt og litt. Røren skal være såpass fast at den ikke flyter utover. Sett røra i topper på stekebrett ved hjelp av to skjeer. Ha god avstand mellom hver topp, slik at de ikke går sammen. Vannbakkelsene øker 2 - 3 ganger i størrelse under steking. Stek vannbakkelsene. Når de slutter å "svette" er de ferdig stekt. Uansett må ikke stekeovnsdøren åpnes før etter halvgått tid, men vent gjerne lenger. Når de er ferdige kan du gjerne la brettet stå i ovnen med ovnsdøra oppe, slik at overgangen til kaldere luft ikke blir for stor. Avkjøl på rist.

Skjær toppen av vannbakkelsene, og fyll de med krem og sommerens hjemmelaget jordbær - eller bringbærsyltetøy! Legg toppen tilbake på plass. Dryss vannbakkelsene med melis før servering. Mums!

Glad fastelaven!

1 kommentar:

Kjersti til hverdags sa...

Disse så helt fantastiske ut, jeg hadde også ei mor som bakte nydelige vannbakkels ofte, gode minner... :-)